MaterNatura

Claudia van Heck

MaterNatura

Maternatura is een Italiaans familiebedrijf met meer dan twintig jaar ervaring in de cosmetische sector. Wij willen op een verantwoorde wijze omgaan met het milieu. Maternatura wil daarom cosmetische producten op de markt brengen die in harmonie zijn met de natuur. De stress van de moderne tijd, milieuvervuiling en het gebruik van agressieve cosmetica zijn de belangrijkste oorzaken van huidveroudering en van gezondheidsproblemen in het algemeen. Daarom worden voor de producten van Maternatura alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt die gecertificeerd zijn als organisch en milieuvriendelijk. De cosmetische producten van Maternatura worden met de grootste zorg in Italië geproduceerd, met respect voor Moeder Natuur en het milieu. Bij de keuze voor ingrediënten wordt de voorkeur gegeven aan wilde planten of aan planten die op een biologisch-dynamische, organische wijze zijn gekweekt. Bij deze manier van kweken wordt de natuurlijke groeicyclus van de planten gerespecteerd, waardoor zij de vitaliteit en eigenschappen ontwikkelen die nodig zijn om hun functies goed uit te kunnen voeren.

Ingrediënten Maternatura

Maternatura’s cosmetische producten zijn zeer voedzaam, ze zijn gemaakt met wilde of biologisch geteelde planten, bloemen en vruchten. Onze ingrediënten zijn biologisch, ECO-vriendelijk en zijn bekroond met de ICEA en Vegan OK certificeringen! ICEA (dit is een milieu- en ethisch certificatie instituut) is een consortium dat bedrijven certificeert indien zij hun activiteiten uitvoeren met voldoende respect voor mens en natuur. Ook houden bedrijven die door ICEA gecertificeerd zijn voldoende rekening met de belangen van hun werknemers en van hun consumenten. Deze ICEA certificering is geaccrediteerd op internationaal niveau. Dankzij strikte dermatologische testen worden alleen pure en dermo-compatibele ingrediënten gebruikt, die geschikt zijn voor alle huidtypes (dus ook voor gevoelige, intolerante en allergische huidtypes). Alle Maternatura producten bevatten natuurlijke, milieuvriendelijke en biologisch actieve stoffen. Daarnaast bevatten ze 100% pure essentiële oliën. Onze producten zijn vrij van potentieel schadelijke stoffen en de biologische productiemethode houdt rekening met het gehele agrarische eco-systeem. Wij houden in het bijzonder rekening met de belangen van alle mensen en dieren die bij het product betrokken zijn. Maternatura producten respecteren de huid en het milieu; ze zijn vrij van:
  • Parabenen
  • Paraffine
  • Minerale oliën
  • GGO
  • SLS en SLES
  • DEA
Maternatura producten zijn 100% in Italië gemaakt, zijn niet getest op dieren en bevatten geen dierlijke ingrediënten. Wat maakt is het verschil met andere natuurlijke producten? Onze plantaardige oliën zijn koud geperst. Onze natuur biedt alle stoffen die essentieel zijn voor een gezond lichaam: “essentiële vetzuren”. Onze Celmembranen bestaan voornamelijk uit “essentiële vetzuren” die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Ze kunnen worden gevonden in koudgeperste plantaardige oliën en spelen een essentiële rol bij celregeneratie. Dit is één van de geheimen achter de buitengewone effectiviteit van onze producten.