Blog Acne tips Soin Total

“Effectieve Acnebehandeling met MARIA ÅKERBERG: Natuurlijke Producten voor een Zuivere Huid”

Acne is een huidaandoening waarbij bultjes op de huid ontstaan als gevolg van ontstoken talgklieren. De ontsteking wordt op zijn beurt, zo wordt vermoed, veroorzaakt door infecties van normale huidbacteriën (en dan vooral cutibacterium acnes) en moet soms worden behandeld met antibiotica.

Lees meer: “Effectieve Acnebehandeling met MARIA ÅKERBERG: Natuurlijke Producten voor een Zuivere Huid”

Acné huid behandelen

Bij de behandeling van een huid met acne, is het belangrijk om ook naar je voeding en leefwijze te kijken, omdat de huid vaak een afspiegeling is van de innerlijke balans.

Heb je problemen met een onzuivere huid, dan zal een dieet zonder suiker en tarwe waarschijnlijk een positief effect hebben. Ook minder koolhydraten eten zal je huid op termijn doen veranderen.

Oorzaken van acné

In de puberteit kun je last krijgen van puistjes en acne, wat normaal gesproken (zowel bij jongens als bij meisjes) wordt veroorzaakt door een toename van testosteron in het lichaam. Maar acne kan ook andere oorzaken hebben. De huid wordt beïnvloed door hormonen, voeding en hoe je je voelt.​

Productlijn Clearing MARIA ÅKERBERG

Onze productlijn Clearing bevat reinigende en balancerende producten die perfect zijn voor de acnegevoelige-huid.

Ze bevatten onder andere etherische oliën van Citroen, Bergamot, Lavendel en Petitgrain, ingrediënten met een reinigende werking die de talgproductie verminderen. Andere ingrediënten zijn Melkzuur, dat de aanmaak van collageen stimuleert, en Silicium met een antibacteriële werking. 

Geschikte reinigingsproducten voor een acnegevoeleige huid zijn CLEANSING CLAY en FOAMING WASH CLEARING. Maak je reiniging compleet met het gezichtswater LEMON FRESHENER.

Het aanbevolen serum is ons SERUM CLEARING. Dit is een reinigend en balancerend serum voor de behandeling van acne.

Als gezichtsolie kun je ROYAL FACIAL OIL CLEARING gebruiken met reinigende etherische oliën. Je kunt ook COLD PRESSED JOJOBA OIL gebruiken dat een balancerende werking heeft.

FACE LOTION CLEARING en NIGHT CREAM zijn perfect als dag- en nachtcrème.

Indien nodig kun je ook FACE BALM gebruiken. Dit is een verzachtende gezichtsbalsem die vocht in de huid bindt en die beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals kou en wind. ’s Nachts kun je dan NIGHT BALM gebruiken.

Blog Acne tips Soin Total

Geef je huid een boost

Heb jij het idee dat je huid wel een boost kan gebruiken? Dan adviseren we je om vijf nachten op rij onze reinigende kuur met AHA & JOJOBA PEELING en FACE MASK CLEARING te gebruiken. Vervolgens gebruik je vijf nachten alleen Face Mask Clearing. 

Na deze tien nachten gebruik je de combinatie van deze twee producten nog circa twee keer per week. Je kunt Face Mask Clearing ook gebruiken voor een puntsgewijze behandeling van puistjes en uitslag. Wissel af met FACE MASK GENTLE.

Dagelijkse huidverzorgingsroutine

Dagverzorging

  1. Was eerst je handen.
  2. Reinig daarna je gezicht met een reinigingsproduct dat past bij jouw huidtype.
  3. Afspoelen en de huid droog maken.
  4. Spray Freshener over het gezicht.
  5. Breng oogcrème aan en eventueel serum en/of olie plus een dagcrème en/of balsem.
  6. Gebruik je make-up? Kies bij deze stap dan passende tinten uit onze huidverzorgende make-up.

Nachtverzorging

  1. Reinig de huid (stap 1–4 dagverzorging)
  2. Oogcrème aanbrengen, eventueel serum en/of olie plus nachtcrème en/of balsem. Enkele avonden per week kun je in plaats daarvan gaan slapen met onze reinigende kuur (zie hieronder).

Reinigende kuur: 2 keer per week

  1. Een dunne laag AHA & Jojoba Peeling aanbrengen en één minuut exfoliëren. Laat de huid vervolgens de peeling in zich opnemen.
  2. Breng daarna Face Mask Clearing over de peeling aan en laat die minimaal 20 minuten inwerken – of de hele nacht. Vervolgens afspoelen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *