blog zonproducten Maria Akerberg

Ontdek de Ultieme Zonbescherming: Onze Zonproducten met Titaandioxide

De MARIA ÅKERBERG zonbeschermingsproducten zijn zorgvuldig samengesteld met behulp van het fysische zonnefilter titaandioxide. In deze blog ontdek je waarom deze producten anders zijn, waarom we kiezen voor titaandioxide en hoe je de beste bescherming kunt kiezen voor jou en je gezin.

Lees meer: Ontdek de Ultieme Zonbescherming: Onze Zonproducten met Titaandioxide

Bereid je huid voor op de zon

Voordat je de zon ingaat is het verstandig om je huid alvast voor te bereiden. Met wat planning en wat geduld is zowel verbranden als vervellen te voorkomen. Begin bij voorkeur een week voor het zonnen met scrubben om dode huidcellen te verwijderen.

Daarna ga je de huid heel goed hydrateren, bij voorkeur met lichaamsolie en daarna bodylotion. Je huid is dan maximaal gehydrateerd en elastisch en staat open voor de zonnebrandproducten die je vervolgens gaat gebruiken.

Waarom titaandioxide?

Titaandioxide is een natuurlijk mineraal dat fungeert als een fysisch zonnefilter. In tegenstelling tot chemische zonnefilters dringt titaandioxide niet door in de huid, maar blijft het op het huidoppervlak liggen. Hier reflecteert het uv-stralen, waardoor een betrouwbare bescherming tegen de zon wordt geboden. 

Deze keuze is gebaseerd op verschillende overwegingen:

  • Veiligheid: Titaandioxide is geclassificeerd als een veilig ingrediënt voor zonbescherming, zowel voor onze gezondheid als voor het milieu.
  • Effectiviteit: Het reflecterende karakter van titaandioxide biedt betrouwbare bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen, zelfs tijdens langdurige blootstelling aan de zon.
  • Milieuvriendelijkheid: In tegenstelling tot chemische zonnefilters, veroorzaakt titaandioxide geen schade aan onze wateren en blijft het op het huidoppervlak liggen, zonder in het milieu door te dringen.

SPF-waarden: Wat betekenen ze?

Onze zonbeschermingsproducten variëren in SPF (Sun Protection Factor) waarden, afhankelijk van hun samenstelling en doel. Sommige producten hebben een SPF-aanduiding, terwijl andere dat niet hebben.

Dit komt omdat SPF-waarden afhankelijk zijn van verschillende factoren, waaronder de concentratie en verhouding van actieve ingrediënten.

Onze Outdoor-lijn bevat producten met titaandioxide, maar sommige hebben geen SPF-aanduiding omdat de verhouding van UVA- tot UVB-bescherming niet voldoet aan de vereisten voor SPF. Desondanks bieden deze producten nog steeds aanzienlijke bescherming tegen de zon.

Hier zijn de SPF-waarden van onze zonproducten:

  • MARIA ÅKERBERG Protecting Oil Outdoor – SPF 12
  • MARIA ÅKERBERG Protecting Lotion Outdoor – SPF 15
  • MARIA ÅKERBERG Lip Care Outdoor – SPF 12
  • MARIA ÅKERBERG Sun Lotion SPF 20 – SPF 20
  • MARIA ÅKERBERG Sun Protecting Oil SPF 15 – SPF 15
  • Sunday Brush SPF 50

Chemische vs. Fysieke Zonnefilters: Waarom is het verschil belangrijk?

Het is cruciaal om het onderscheid te begrijpen tussen chemische en fysieke zonnefilters, omdat dit de veiligheid en effectiviteit van zonbeschermingsproducten kan beïnvloeden.

Onze keuze voor titaandioxide als fysisch zonnefilter is gebaseerd op het feit dat het veilig is in gebruik en geen schadelijke effecten heeft op het milieu, in tegenstelling tot chemische zonnefilters.

Recent onderzoek, waaronder een studie uitgevoerd door de FDA in 2019, heeft aangetoond dat chemische uv-filters zich meer ophopen in het lichaam dan eerder werd gedacht, wat potentiële gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Fysieke zonnefilters, zoals titaandioxide, blijven daarentegen op het huidoppervlak liggen en worden als veiliger beschouwd.

blog zonproducten Maria Akerberg

Veelgestelde vragen over zonbescherming

Welke zonbeschermingsfactor moet ik kiezen?

De SPF (Sun Protection Factor) van een zonnebrandproduct geeft aan hoeveel uv-straling het product kan tegenhouden. Het verschil tussen een lage SPF, zoals 2, en een hogere, zoals 20, is aanzienlijk. Echter, na SPF 20 is het verschil in bescherming slechts marginaal.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om in onze producten geen SPF-waarden hoger dan 20 te gebruiken. Dit betekent niet dat onze producten minder effectief zijn. Integendeel, ze bieden nog steeds een betrouwbare bescherming tegen de zon.

Indien je echter behoefte hebt aan een krachtigere zonnebescherming, kun je ervoor kiezen om het product in meerdere lagen aan te brengen. Hierdoor creëer je een dubbele laag op de huid, waardoor de bescherming wordt verhoogd.

Onthoud dat het regelmatig opnieuw aanbrengen van zonbescherming essentieel is, vooral na zweten, zwemmen of afdrogen met een handdoek, om de optimale bescherming te behouden.

Welke zonbeschermingsfactor moet ik gebruiken voor mijn kind?

Het kiezen van de juiste zonbeschermingsfactor voor kinderen is van vitaal belang voor hun gezondheid en welzijn. Bij Soin Total raden we aan om producten te gebruiken die fysieke zonnefilters bevatten, zoals titaandioxide en zinkoxide.

Deze natuurlijke mineralen blijven op het huidoppervlak liggen en bieden een veilige en effectieve bescherming tegen uv-straling.

Fysieke zonnefilters zijn door dermatologen aanbevolen en zijn bewezen veilig voor gebruik, zelfs bij kinderen. Echter, voor kinderen onder de drie jaar wordt het vermijden van directe blootstelling aan de zon sterk aanbevolen. Dit komt omdat hun huid extra gevoelig is en bescherming met zonnebrandcrème alleen mogelijk niet voldoende is.

Zorg ervoor dat ze beschermende kleding dragen, zoals hoeden en shirts met lange mouwen, en dat ze in de schaduw blijven tijdens de heetste uren van de dag. 

Geef de huid meer weerstand tegen schadelijke zonnestralen

Na een hele dag in de zon heeft de huid wat extra hulp nodig om zich weer te herstellen. De zonnestralen zorgen namelijk voor afbraak van collageen in ons lichaam, en dat is een eiwittype dat we nodig hebben om de huid stevig, elastisch en gehydrateerd te houden.

Ons Serum C is een diepwerkend serum dat hydrateert en voeding en vitamine C toevoegt om de aanmaak van collageen te stimuleren. Vitamine C heeft ook een oplichtend effect op de pigmentvlekken die vaak verschijnen na vele jaren zonnebaden.

Wil je de weerstand van je huid maximaliseren?

Gebruik dan Serum C op het gezicht in combinatie met onze hydraterende en opbouwende Night Cream. Vergeet niet dat de ingrediënten de huid lichtgevoelig maken en dat je deze producten daarom alleen moet gebruiken voordat je naar bed gaat.

Onze After Sun Lotion, Aloë Vera Barbadensis en Calming Gel zijn heerlijk verkoelend voor de zonverbrande huid. After Sun Lotion is bovendien extra hydraterend!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *